Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Huidverzorging tips in de winter

De weersinvloeden in de winter zorgen voor een flinke impact voor je huid. Je huid verdient dan ook zeker je aandacht in deze koudere periode. Het is immers toch je huid die jouw beschermende laag vormt en de thermostaat van je lichaam is. Daarom is het goed om deze huidverzorging tips in de winter zeker ter harte te nemen. Iedereen wil toch op een lekkere manier de winter door?

Waarom het belangrijk is om je huid goed te verzorgen

De huid heeft verschillende belangrijke functies en is hiermee een van de belangrijkste organen van het menselijk lichaam. Alleen al een opsomming van de grote hoeveelheid functies van de huid is voldoende om aan te geven waarom het belangrijk is om je huid goed te verzorgen. Allereerst vormt je huid de barrière tussen je lichaam en de buitenwereld en biedt hiermee een beschermende waarde.

Tips voor een goede huidverzorging in de winter

Daarnaast vormt je huid de thermostaat voor je lichaam en zorgt dit orgaan voor de regulering van het vocht en zoutgehalte. Tevens vormt de huid de energieopslag van je onderhuidse bindweefsel en het aansturen van je zintuigen waardoor je ook voelt dat je het koud hebt in de winter. Tot slot, en dat is ook niet onbelangrijk, vormt je huid je aanzien. Redenen genoeg om je huid goed te verzorgen, zeker in de winter waarin dit orgaan soms flink op de proef wordt gesteld. De beste manieren waarop je dit kunt doen lees je hieronder.

Tips voor een goede huidverzorging in de winter

 • Zorg voor een goede hydratatie
  Hoewel je in de winter misschien minder dorst zult hebben dan in de zomer, is een goede hydratatie wel van groot belang om je huid goed te verzorgen in de winter. Hiermee zorg je voor een goede vochtvoorziening van binnenuit. Een droge huid in de winter wordt vaak veroorzaakt door een slechte hydratatie. 
 • Draag warme kleding in de winter. 
  Dit lijkt een zeer logisch punt maar het is goed om dit wel even te benadrukken. In de winter zal de koude, droge lucht ervoor zorgen dat de oliën die van nature in de opperhuid aanwezig zijn zullen verdampen. Hierdoor zal je huid droog en gevoelig worden.
 • Kies voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. 
  Het komt regelmatig voor dat een gebrek aan vitamines de oorzaak is van een jeukende en geïrriteerde huid. De keuze voor een gezond- en gevarieerd voedingspatroon met een hoog aantal vitamines (zoals vitamine E) is dan van belang.
 • Onderschat de zon niet! 
  Je zou denken dat de zon in de winter minder schadelijk is maar niets is minder waar. Ook in deze periode kunnen de UV stralen van de zon schadelijk zijn. Onderschat de zon dus zeker niet in de winter. 
 • Kies ervoor om niet te warm te douchen en te baden. 
  Hoe verleidelijk het ook klinkt, het is een betere keuze om niet te warm te douchen en te baden. Hierdoor zal je huid sneller uitdrogen. Het is een betere keuze om te douchen en te baden met lauw water en je huid vervolgens te verzorgen met vochtinbrengende huidverzorgingsproducten van een goede kwaliteit waarvan het merk Clinique een zeer goed voorbeeld is. 
 • Bespaar niet op voedende crèmes. 
  Voor een optimale bescherming van je huid in de winter gebruik je een intensief voedende en een vochtinbrengende crème zoals het geval is bij La Roche Posay huidverzorgingsproducten. Je huid verdient immers de best mogelijke verzorging, zeker in de winter.   
Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart