Vlees met wok groenten.
Heerlijke gezonde en maaltijd. En koolhydraatarm
Ingrediënten voor een maaltijd met 2 personen:
- 2 stukken vlees. Karbonade, varkenshaas, sukade of kip wat u zelf het lekkerste vindt.
- Roomboter.
- 1 ui.
- 1 paprika.
- Champignons.
- Tomaat.
- Bouillon blokje / bouillon poeder.
- Rode wijn.
- Nootmuskaat.
- Gedroogde tijm.
- Zout.
- Peper.
- Geraspte parmezaanse kaas.
Bereidingswijze:
- Zet de oven aan op 200 graden en pak een ovenschaal.
- Vet de ovenschaal in met roomboter.
- Kruid het vlees en bak naar uw wens.
- Pak een koekenpan en bak het vlees aan in de roomboter.
- Leg het vlees in de ovenschaal.
- Pak een wokpan en giet het overgebleven vet uit de koekenpan in de wokpan. Vul het desgewenst aan met roomboter.
- Snij de ui in ringen en de paprika in stukjes. En gooi ze in de wok pan. En bak het aan.
- Voeg een flinke scheut rode wijn en wat water toe. Hierna voegt u de bouillon, gedroogde tijm, nootmuskaat en peper toe.
- Roer het geheel door en wok dit 5 minuten op een volle pit.
- Snij de champignons en de tomaat in stukjes en verdeel het over het vlees in de oven.
- Na het wokken kun je de groenten over het vlees verdelen in de oven. En strooi de parmezaanse kaas er overheen.
- Bak het geheel een half uur mooi bruin.