
Bloemkoolsoep met bleekselderij een heerlijke gezonde en bovendien voedzame maaltijd.
Snel en simpel te maken en toch heel lekker van smaak.
En koolhydraatarm en glutenvrij!
Ingrediënten voor een maaltijd met 4 personen:
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 1 Bleekselderij
- 1,3L bouillon. Bouillon blokje of bouillon poeder.
- 2 theelepels komijn
- 1 knoflook
- Bosje bieslook
- Bosje peterselie
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Zet de oven aan op 180 graden.
- Maak de bol knoflook iets open aan de boven kant en giet er wat olijfolie in.
- Pak deze vervolgens goed in met aluminium folie en pof deze in ongeveer een half uurtje in de oven.
- Snij de bloemkool in roosjes en vervolgens snipper je de ui.
- Kook 1,3L water in de waterkoker en voeg dit samen met het bouillon blokje/bouillon poeder.
- Leg eerst de gesneden ui in een grote soeppan met wat olijfolie. En bak dit 5 minuten glazig.
- Voeg vervolgens de bloemkool, en de 2 theelepels komijn toe.
- Roer het geheel goed door en giet de 1,3L bouillon in de pan.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 25 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
- Snij onder het koken de bieslook en peterselie fijn. En de bleekselderij in halve maantjes.
- Als de bol knoflook klaar is druk je voorzichtig de teentjes leeg in de soep.
- Pureer de soep met een aanwezige keukenmachine. Onze voorkeur gaat uit naar een staafmixer.
- Voeg de bieslook, peterselie en bleekselderij toe. Proef de soep!
- Naar wens kunt u nog wat zout, peper en of een scheutje olijfolie toevoegen.