Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Couscous recept Lekker en gezond

Probeer eens te variëren met uw couscous recept!

Ontdek alle mogelijkheden met couscous

Bent u op zoek naar een lekker couscous recept? Bijvoorbeeld van een heerlijke couscous salade met kip? Wij leggen u stap voor stap uit hoe u couscous, dat erg gezond is, optimaal kunt bereiden. Kies bijvoorbeeld voor couscous koken met kruiden! Hoe wilt u couscous klaar maken? Wij vertellen u meer over de mogelijkheden met uw standaard couscous recept!

Wat maakt couscous zo gezond?

Voordat we u leuke opties bieden over hoe u uw couscous kunt koken, leggen we eerst graag uit wat couscous nou precies is. Couscous is een bijzondere pastasoort die zeer rijk is aan koolhydraten. Dit maakt het een belangrijke bron van energie voor uw lichaam. Het is dus erg verstandig couscous te maken als u de nodige (fysieke of mentale) inspanning heeft geleverd. Daarnaast zit het vol met ijzer, oxidanten en andere vitaminen. Een laatste reden waarom het aan te raden is om een recept met couscous te bereiden, is dat er veel volkoren varianten bestaan. En gezien onder andere het Voedingscentrum ons aanraadt voldoende volkorenproducten te eten, is kiezen voor dit heerlijke product een prima oplossing!

Daarnaast zit het vol met ijzer, oxidanten en andere vitaminen.

Zo maakt u couscous klaar 

Deze pastasoort is uiterst eenvoudig te bereiden. De hoeveelheid aan benodigd water is namelijk gelijk aan de hoeveelheid couscous die u gebruikt. Wilt u 100 gram (gr) klaarmaken? Dan heeft u daarvoor 100 milliliter (ml) water nodig. Bij 200 gr heeft u 200 ml nodig, bij 300 gr 300 ml, etc. Breng het water aan de kook, laat de couscous 5 minuten zwellen en roer het geheel naderhand door met een vork. Het is vervolgens volledig aan u hoe u deze maaltijd verder aankleedt!

‘Wilt u 100 gram (gr) klaarmaken? Dan heeft u daarvoor 100 milliliter (ml) water nodig.

Hoe wilt u uw couscous bereiden?

Het mooie van couscous is dat het vrijwel overal lekker bij is. Wat dacht u van couscous koken met kruiden? Omdat deze graansoort afkomstig is uit de Noord-Afrikaanse keuken, zijn de volgende kruiden zeer geschikt voor een gerecht met couscous:

  • Komijn 
  • Kaneel
  • Kurkuma
  • Koriander
  • Nootmuskaat

Wat ook erg lekker is, is couscous in een salade verwerken. Vul deze aan met bijvoorbeeld kip of vis en u heeft een volwaardige maaltijd samengesteld. Probeer voor de afwisseling ook eens een lekker recept met fruit te maken. Deze volkoren graansoort is namelijk heerlijk met bijvoorbeeld appel, rood fruit of sinaasappels. Superlekker en ook nog eens erg gezond!

Wordt het een couscous gerecht of salade met fruit of kip?

Kortom, kies eens voor een couscous recept als u eens wat anders wilt eten dan aardappelen, pasta of rijst. Er zijn diverse kwaliteitsmerken die couscous aanbieden, zoals Primeal, Bountiful, TerraSana, Ma Vie Sans Gluten en Lima. Probeer ze allemaal een keer uit om jouw favoriet te ontdekken! Veel succes met het vinden van jouw lievelings couscous recept!

Couscous gezond eten.

Couscous recept Lekker en gezond

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0