Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Couscous maken met de beste kruiden. Een lekker en gezond recept

Probeer eens te variëren met uw couscous maaltijd! Couscous recepten zijn heerlijk en komen oorspronkelijk ui noord afrika. In noord afrika maakt men er dagelijks gerechten mee. In nederland kennen we couscous salade lees er hier alles over en vind een lekkere recepten.

Ontdek alle mogelijkheden met couscous

Inhoudsopgave

Bent u op zoek naar een lekkere recepten? Bijvoorbeeld van een heerlijke couscous salade met kip? Wij leggen u stap voor stap uit hoe u couscous, dat erg gezond is, optimaal kunt bereiden. Kies bijvoorbeeld voor couscous koken met kruiden! Hoe wilt u couscous klaar maken? Wij vertellen u meer over de mogelijkheden met uw couscous recepten! Recepten die zich gemakkelijk laten maken en vaak binnen een paar min.

Wat maakt couscous zo gezond?

Voordat we u leuke opties bieden over hoe u uw couscous kunt koken, leggen we eerst graag uit wat couscous nou precies is. Couscous is een bijzondere pastasoort die zeer rijk is aan koolhydraten. Dit maakt het een belangrijke bron van energie voor uw lichaam. Het is dus erg verstandig couscous te maken als u de nodige (fysieke of mentale) inspanning heeft geleverd. Of een couscous recept te maken als deze geleverd moet worden. Daarnaast zit couscous vol met ijzer, oxidanten en andere vitaminen. Een laatste reden waarom het aan te raden is om een recept met couscous te bereiden, is dat er veel volkoren varianten bestaan. En gezien onder andere het Voedingscentrum ons aanraadt voldoende volkorenproducten te eten, is kiezen voor dit heerlijke product een prima oplossing!

‘Daarnaast zit het vol met ijzer, oxidanten en andere vitaminen.

Zo maakt u couscous klaar 

Deze pastasoort is uiterst eenvoudig te bereiden. De hoeveelheid aan benodigd water is namelijk gelijk aan de hoeveelheid couscous die u gebruikt. Wilt u 100 gram (gr) klaarmaken? Dan heeft u daarvoor 100 milliliter (ml) water nodig. Bij 200 gr heeft u 200 ml water nodig, bij 300 gr 300 ml water, etc. Breng het water aan de kook, laat de couscous 5 minuten zwellen en roer het geheel naderhand door met een vork. Het is vervolgens volledig aan u hoe u deze maaltijd verder aankleedt! Recepten met couscous zijn erg makkelijk en vaak in een paar min te personaliseren. En couscous maken kan met de beste en bijna alle kruiden.

‘Wilt u 100 gram (gr) klaarmaken? Dan heeft u daarvoor 100 milliliter (ml) water nodig.

Hoe wilt u uw couscous bereiden?

Het mooie van couscous is dat het vrijwel overal heerlijk meet te combineren is. Wat dacht u van couscous koken met kruiden? Omdat deze graansoort afkomstig is uit de Noord-Afrikaanse keuken, zijn de volgende kruiden zeer geschikt voor een gerecht met couscous:

  • Komijn 
  • Kaneel
  • Kurkuma
  • Koriander
  • Nootmuskaat

Wat ook erg goed smaakt is, is couscous in een salade verwerken. Vul deze aan met bijvoorbeeld kip of vis en u heeft een volwaardige maaltijd samengesteld. Probeer voor de afwisseling ook eens een heerlijke recepten met fruit te maken. Deze volkoren graansoort is namelijk heerlijk met bijvoorbeeld appel, rood fruit of sinaasappels. Superlekker en ook nog eens erg gezond!

Andere ingrediënten die vaak gecombineerd worden met couscous zijn bij frisse groenten. Denk aan winterwortel, bieslook, komkommer, courgette, lenteui of bosui. Of een geschilde appel, een rauwe biet en een verse pompoen. Een soep getrokken uit een heerlijke bouillon. Zoals bij veel recepten is een scheutje olijfolie ook aanwezig. Naast peper en zout naar smaak. Wij adviseren zee-zout te gebruiken.

Olijfolie vind je in veel recepten. Het is gemakkelijk te gebruiken en olijfolie is een natuur product met een goede smaak. Recepten met kip bak je er gemakkelijk in. Deze zijn veelal snel te maken binnen 10 min. Naast het gebruiken van verse producten is het in de drukte tegenwoordige tijd ook belangrijk dat je je recepten snel kunt maken veelal binnen 20 min. Couscous is hiervoor heel geschikt je kookt het binnen 10 min en de meeste recepten zijn binnen 20 min gereed om te eten. Daarom zien we steeds meer recepten met couscous die in een paar min te bereiden zijn tot een gerecht. Couscous bewaar je makkelijk voor het volgende gerecht. Bewaar je couscous lang dat maakt niks uit voor de smaak. Net als met olijfolie is het een makkelijk ingrediënt. Dit is niet met feta kaas het geval. Feta kaas hoort wel bij de vaak gebruikte ingrediënten in recepten met couscous net als zout, water, pompoen, verse en frisse groenten.

Wordt het een couscous gerecht of salade met fruit of kip?

Kortom, kies vaker voor couscous recepten als u eens wat anders wilt eten dan aardappelen, pasta of rijst. Een couscous salade met fruit of een couscous gerecht met kip. Het zijn goede vervangers. Er zijn diverse kwaliteitsmerken die couscous aanbieden, zoals Primeal, Bountiful, TerraSana, Ma Vie Sans Gluten en couscous van Lima. Probeer ze allemaal een keer uit om jouw favoriet te ontdekken! Veel succes met het vinden van jouw beste recepten met couscous! We horen graag je ervaring met couscous. Nieuws kruiden ontdekt? Een lekkere olijfolie of feta kaas. Of nieuwe verse frisse groentes voor een couscous salade. Die makkelijke te maken is in een paar min. Of een nieuwe couscous zoals de parelcouscous. We ontvangen je tips graag in onze keuken. Couscous maken met de lekkerste kruiden. Is een aanrader.

Couscous gezond eten

Couscous recept Lekker en gezond
Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart