Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Zwanger en vitamines

Een zwangerschap is een bijzondere, mooie fase in het leven van een vrouw. Wanneer je zwanger bent en een kindje verwacht dan is het heel belangrijk dat je goed voor jezelf en voor je lichaam zorgt. Dit heeft namelijk niet alleen belangrijke gevolgen voor je baby, maar ook voor jou en hoe je je na je bevalling gaat voelen. De juiste vitamines nemen tijdens de zwangerschap is daarom ook heel erg belangrijk. Daarom is het belangrijk dat je je goed verdiept in welke vitamines jouw lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren tijdens de zwangerschap en ook erna.

Een uitputtingsslag voor het lichaam

Inhoudsopgave

Hoe mooi en bijzonder een zwangerschap ook is, het is een feit dat een zwangerschap een uitputtingsslag is voor het vrouwelijk lichaam. In negen maanden tijd wordt er een compleet mens gemaakt in jouw baarmoeder. En om dit te kunnen realiseren wordt er een hoop van het lichaam gevraagd. 

Jouw baby moet namelijk voorzien worden van bloed, vocht en cruciale bouwstoffen zoals voedingsstoffen om te kunnen ontwikkelen tot een compleet, gezonde baby. Zo is het bekend dat baby’s in Afrika vaak al met allerlei gezondheidsproblemen geboren worden omdat de moeder niet de juiste voeding en vitamines en mineralen kreeg tijdens de zwangerschap. 

Goed voor jezelf en voor je lichaam zorgen is dus heel erg belangrijk. Los van het feit dat het voor je baby erg belangrijk is om goede voeding te krijgen, is het ook fijn dat jij je tijdens de zwangerschap je goed en energiek voelt, en goede vitamines binnenkrijgt. 

Welke vitamines zijn belangrijk

Goede vitamines binnenkrijgen tijdens de zwangerschap is belangrijk. In principe zijn alle vitamines belangrijk natuurlijk maar de vitamines zwangerschap vergen wel wat meer. Zo heb je tijdens de zwangerschap extra vitamine D nodig. Vitamine D is een van de vitamines waar de meeste mensen een tekort van hebben, dit omdat het aangemaakt wordt met zonlicht. 

Vitamine D is dus een vitamine die je als zwangere vrouw zeer zeker extra moet slikken omdat het moeilijk is om deze zonder supplementen zelf voldoende binnen te krijgen. Vitamine D is belangrijk voor ontwikkeling van de botten en tanden van je baby. Maar ook voor jouw eigen tanden en botten is vitamine D belangrijk. Want ook daar kunnen problemen ontstaan bij een tekort.

Als je zoekt op welke vitamines heb ik nodig vind je een hele lijst aan vitamines voor haar tijdens de zwangerschap. Maar het is wel belangrijk om te weten welke vitamines echt cruciaal zijn want er zijn natuurlijk ook altijd bedrijven en merken die vanuit een commercieel oogpunt van alles proberen te slijten. En overbodige vitamines slikken is doelloos en zonde van het geld. 

Foliumzuur

Een hele belangrijke vitamine tijdens de zwangerschap is foliumzuur. Het eerste wat een verloskundige een zwangere vrouw zal vragen is dan ook of de zwangere vrouw al foliumzuur slikt. Van alle beschikbare vitamines is foliumzuur verreweg de meest belangrijke. Foliumzuur is dermate belangrijk dat je eigenlijk dit al zou moeten slikken voordat je zwanger wilt worden. 

Foliumzuur is namelijk heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van je baby. Als je te weinig foliumzuur hebt loopt je baby ook het risico op een open ruggetje of een hazenlip. Sowieso kan foliumzuur geen kwaad voor je lichaam, een eventueel overschot voert het lichaam wel af. Dus het is belangrijk dat je hier wel echt aandacht aan besteed.

Vitamine C

Wanneer je kijkt naar wat de benodigde vitamines zijn voor een zwangere vrouw, zal je misschien opvallen dat vitamine C niet echt genoemd wordt. Vaak is het wel een bijproduct dat je kunt vinden in bijvoorbeeld een complete multivitamine. Vitamine C is heel erg belangrijk voor het ondersteunen van het immuunsysteem.

Als zwangere vrouw ben je over het algemeen toch fysiek wat kwetsbaarder en ontvankelijker voor virussen en bacteriën en dit heeft te maken met het feit dat je lichaam hard aan het werk is om een embryo tot een baby te ontwikkelen in jouw baarmoeder. Dit is voor je lichaam een intensieve periode. 

Het is dan ook belangrijk om extra vitamine C tijdens de zwangerschap te nemen om er op die manier voor te zorgen dat je immuunsysteem een extra boost krijgt en je op die manier wat extra bescherming krijgt tegen virussen en bacteriën.

Complete vitamines

Het beste is om als zwangere vrouw een complete multivitaminen te kopen die geschikt is voor de zwangere vrouw. Online kun je hier een hoop informatie over vinden. Belangrijk is het wel om vitamines te kopen bij een goede leverancier. Bezuinigen op vitamines is nooit een goed idee. Goede vitamines zijn nu eenmaal duurder dan goedkopere vitamines.

Dit heeft vaak te maken met het productieproces en de manier hoe het lichaam de vitamines opneemt. Goedkopere merken hebben vaak een lagere dosis werkzame stof, daardoor lijkt de prijs goedkoop maar in werkelijkheid zijn de vitamines in een lagere dosering aanwezig en wordt het vaak moeilijker door het lichaam opgenomen. 

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet bezuinigt op vitamines en dat je goed oriënteert waar je voor weinig geld, kwalitatief goede vitamines koopt. Kijk bijvoorbeeld naar aanbiedingen, daar kun je ook prima slagen. 

Zorg goed voor jezelf

Niet alles kun je uit een potje halen. Het is natuurlijk belangrijk om als zwangere vrouw, of als je zwanger wilt worden, goede vitamines in te nemen op dagelijkse basis. Maar het is nog belangrijker om ervoor te zorgen dat je goed voor jezelf zorgt. Zorg voor een goede nachtrust, gebalanceerde voeding en ook voldoende inspanning en ontspanning. 

Met name goede voeding is erg belangrijk als je zwanger bent. Zeker wanneer je vitamines slikt is het belangrijk om dit niet te vergeten. Het slikken van vitamines is namelijk nooit een vervanging voor gezonde en gebalanceerde voeding. Ook wanneer je supplementen slikt is het belangrijk dat je ook aandacht blijft besteden aan gezonde voeding. 

Eet dus kleurrijk! Een gezond bord eten biedt minimaal drie kleuren, en het liefst meer. Als je zorgt voor goede voeding zul je merken dat je je fit en vitaal zwanger voelt.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart