Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

4 redenen om deze herfst vaker witlof te eten

Het is herfst en dat betekent dat er weer veel witlof bij de groenteboeren en in de supermarkten te vinden is. In deze tijd van het jaar is deze lekkere groente niet weg te denken uit de Hollandse keuken, met name in de klassieke ovenschotel met ham en kaas. En dat is maar goed ook, want witlof is hartstikke gezond! 

Alles over witlof

Inhoudsopgave

Witlof is een groente die in het donker groeit. Eerst groeien de zaadjes op het land uit tot wortels, welke vervolgens worden gerooid en in een vriescel in slaap worden gehouden. Daar worden porties uitgehaald, die in drie weken in het donker uitgroeien tot witlof. Waarom witlof dan in het donker moet groeien? Als witlof niet in het donker groeit, kan de lof verkleuren en groen worden in plaats van wit. Witlof heeft over het algemeen een wat bittere smaak. Juist deze smaak zorgt ervoor dat de groente zo gezond is. Ben je niet zo’n fan van de bittere smaak? Dan zou je  eens moeten proberen om witlof te roerbakken in plaats van koken. Op deze manier wordt de smaak namelijk zoeter. Eet zeker vaker witlof, want het heeft een hele hoop gezondheidsvoordelen. 

#1: Witlof bevat weinig calorieën

In witlof zitten erg weinig calorieën, eigenlijk net zoals in bijvoorbeeld sla en komkommer. Een struik witlof van ongeveer 80 gram bevat maar 15 calorieën. Dat komt omdat witlof ook veel water bevat, tot wel 90%. 

#2: In witlof zitten veel vezels en mineralen

Witlof bevat veel water, maar ook veel vezels en mineralen. Denk dan aan bijvoorbeeld kalium, ijzer, foliumzuur en magnesium. IJzer zorgt voor een goede stofwisseling, kalium werkt vochtafdrijvend en foliumzuur ondersteunt je darmflora.

#3: Witlof bevat veel vitamines

Naast vezels en mineralen, bevat witlof ook veel vitamines. In witlof zit namelijk veel vitamine B1, B2 en C. Door de vitamine C wordt ijzer uit voeding beter opgenomen. Daarnaast verhogen ze je weerstand en zorgen ze voor meer energie. 

#4: Witlof zorgt voor een beter immuunsysteem

Doordat witlof vol zit met vezels, mineralen en vitamines, zorgt het eten van witlof ervoor dat je immuunsysteem een flinke boost krijgt. En dat is al reden genoeg om deze herfst lekker veel witlof te eten, toch?

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart