Zoek in categorie

Zoek merk in categorie

Geef hoeveelheid in

Salade met shoarma vlees

Salade met shoarma vlees

 (0)    0

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gr shoarma vlees (Of ander vlees in reepjes gesneden)
  • Kruiden voor het shoarma vlees. BV: Ras-el-hanout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Paksoi of ijsbergsla
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 4 tomaten

Ingrediënten dressing:

  • 3 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 koffiekopje Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook geperst
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Pak een koekenpan en zet hem op het vuur met de olijfolie er in. Bak het shoarma vlees bruin. En zet het shoarma vlees even apart. Voeg de kruiden voor het shoarma vlees toe aan het bak vet en mix het geheel.
  • Was de paksoi of ijsbergsla en snij het in reepjes, snij de ui in ringen, de paprika in repen en de tomaat in kwartjes.
  • Gooi de tomaat, paprika, ui en paksoi of ijsbergsla in een schaal.
  • Giet het vet met de kruiden over het gebakken shoarma vlees en roer het door elkaar.
  • Meng de groenten en het vlees door elkaar.

Bereidingswijze dressing:

  • Hak de peterselie in kleine stukjes
  • Giet de Griekse yoghurt in een schaaltje en voeg de olijfolie en geperste knoflook toe en meng het geheel.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de peterselie over de dressing.

Eet smakelijk!

 (0)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Heeft u een opmerking naar aanleiding van dit blog? We zijn benieuwd naar uw mening!
Captcha