Honing
Honing is vanouds een voedingsmiddel dat voor verschillende doeleinden gebruikt wordt. Uiteraard is honing een uitermate gebruikte zoetmaker. Honing bevat weliswaar ook meer dan voldoende calorieën maar het is, doordat het een natuurproduct is, een stuk gezonder dan andere zoetmakers zoals witte suiker. En, honing is gewoon hartstikke lekker. Welke invloed heeft honing op onze gezondheid?
Resultaat 1–12 van de 430 resultaten wordt getoond
Activo Puur Propolis
Andrelon Glans Conditioner
Andrelon Glans Shampoo
Andrelon Zomer Blond Conditioner
Welke invloed heeft honing op onze gezondheid?
Honing is puur natuur en toch staat het meer en meer ter discussie. Honing kun je zowel eten als drinken en tegelijk gebruiken als natuurlijke zoetmaker in de keuken. Maar hoe gezond is honing nu écht en wat doet het met onze gezondheid?
Natuurlijke suiker
Honing kan gebruikt worden als natuurlijke suiker. Honing bevat uitsluitend natuurlijke suikers zoals glucose en fructose of fruitsuikers. Het zijn even goed suikers zodat je honing best met mate gebruikt. Honing is echter een belangrijke leverancier van alle mogelijke gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en sterke antioxidanten. Deze laatsten beschermen ons tegen de schadelijke vrije radicalen die ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces aanzienlijk versnellen. De nadelen van honing wegen zeker niet op tegen de vele voordelen. Honing met mate gegeten is supervoeding.
Extra energie
Kamp je regelmatig met een tekort aan energie? Eet dan dagelijks een eetlepel onbewerkte honing. Dat zorgt vrijwel onmiddellijk voor meer en langdurige energie. Dat hebben we te danken aan de aanwezigheid van zowel glucose als fructose in honing. Zo wordt glucose razendsnel door je lichaam opgenomen. Fructose daarentegen wordt veel langzamer opgenomen en zorgt zo voor langdurige energie.
Soorten honing
Er bestaan heel wat soorten honing. De meest bekenden zijn:
- Acaciahoning
- Klaverhoning
- Bloemenhoning
- Lindehoning
- Lavendelhoning
- Kastanjehoning
- Heidehoning
- Rijmhoning
- Eucalyptushoning
- Manuka honing
De voordelen van honing
- Sterke antioxidanten De sterke antioxidanten in honing verbeteren zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. Daardoor word je immuunsysteem versterkt, waardoor tegelijk je natuurlijke weerstand zal verhogen
- Honing heeft een antibacteriële werking De antibacteriële werking van honing is de reden dat honing vroeger vaak werd gebruikt voor allerlei doeleinden.
- Verkleint je risico op hart-en vaatziekten
- Beschermt ons tegen veel voorkomende kankers zoals borst-, darm- en prostaatkanker
- Zorgt voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang
- Zorgt voor een constante bloedsuikerspiegel
- Superfood voor onze hersenen
Het gebruik van honing:
- Verzacht de symptomen van een keelontsteking: voeg bij een groot glas water twee koffielepels honing en een zelf geperst citroensap aan toe en drink dit drankje zo warm mogelijk
- Helpt je meer vet te verbranden en makkelijker af te vallen: als je iets aan je overgewicht wilt doen, drink je lauw water met honing en citroensap voor je ontbijt. Dus op je nuchtere maag. Dat brengt je vetverbrandingsproces onmiddellijk op het gewenst toerental
- Doet je makkelijker inslapen en helpt je van je slaapproblemen af: drink voor het slapengaan een tas warme melk met honing en je zult de positieve invloed op je slaapkwaliteit al vlug merken
- Koorts
- Verkoudheden en griep
- Bij infecties van je luchtwegen zoals bronchitisVerzacht je hoest
- Verkort het genezingsproces van allerlei wondjes
Er bestaan vele soorten honing. Geef steeds de voorkeur aan natuurlijke honing, dus zonder enige toevoeging.