Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

Voorkom de gevolgen van misbruik

Dat drugsgebruik gezondheidsrisico’s met zich meebrengt weet iedereen. Toch blijkt uit onderzoek dat Nederlanders tot de grootste drugsgebruikers van Europa behoren. Laten we eerlijk zijn, dat is nou niet bepaald een prestatie om trots op te zijn. Wat veel gebruikers zich echter niet realiseren is dat de gevolgen van drugsgebruik vaak niet alleen van korte duur zijn maar ook op de lange termijn voor vervelende gevolgen kunnen zorgen. In dit blog lees je er meer over

Gevolgen bij gebruikers op korte termijn

Inhoudsopgave

Het is in Nederland, in tegenstelling tot veel andere landen om ons heen, volledig geaccepteerd om gedurende het weekend eens lekker uit je bol te gaan en daarbij eens flink gebruik te maken van drugs. Of het nu gaat om een pilletje, een lijntje of een joint, veel Nederlanders gebruiken het nog best regelmatig. Wat veel mensen daarbij echter vergeten, is dat drugs schadelijk voor de gezondheid zijn. Natuurlijk zit je er niet op te wachten dat wij je in dit artikel hierover de les lezen, en dat is ook zeker niet onze bedoeling, maar de gevolgen van drugs op de korte termijn kunnen erg vervelend voor je uitpakken. Je kunt hierbij denken aan vermoeidheid, psychische instabiliteit, somberheid, ademhalingsstoornissen, bewusteloosheid, agressiviteit, black outs of geheugenverlies. 

Gevolgen van middelen gebruik op de lange termijn

Niet alleen op de korte termijn zijn drugs schadelijk. Hoe meer en hoe vaker je deze middelen gebruikt, des de groter de kans is dat je ook op lange termijn (blijvende) gevolgen hiervan kunt ondervinden. Natuurlijk is de ernst van de klachten en zijn de gevolgen afhankelijk van het soort drugs dat je gebruikt maar vast staat dat 99% procent van de drugsgebruikers op den duur problemen gaat ervaren. Dit kan variëren van het niet leuk meer vinden om zonder XTC uit te gaan, concentratiestoornissen, gedragsproblemen of psychische problemen, afhankelijkheid (lees verslaving) tot een beschadigd neusslijmvlies, bloed en infectieziekten.  

Gevolgen van gebruik voor je omgeving

Niet alleen voor de gebruiker kunnen de gevolgen van drugsgebruik aanzienlijk zijn. Ook de omgeving kan van jouw gebruik ernstige hinder ondervinden. Je kunt hierbij denken aan verstoring van gezins- en familierelaties, problemen op school of op het werk, het veroorzaken van overlast of het vertonen van crimineel gedrag, ziekteverzuim en criminaliteit. Je kunt je voorstellen dat het voor veel mensen niet gemakkelijk is om met een drugsgebruiker om te gaan. Vaak gaat die omgang gepaard met gevoelens van frustratie, onbegrip, boosheid, verdriet. De omgeving maakt zich vaak ernstige zorgen en er kan sprake zijn van relationele spanningen.  

Gevolgen van drugsgebruik voorkomen

Zoals je in dit blog hebt kunnen lezen, kunnen de gevolgen van drugsgebruik flink zijn en kun je deze beter voorkomen. Het spreekwoord voorkomen is beter dan genezen is in dit geval dan ook heel toepasselijk. Wil jij na het lezen van deze blog van je drugsverslaving af en de gevolgen van drugsgebruik voorkomen? Dan is het belangrijk dat je dit onder medische begeleiding doet. Er zijn verschillende instanties die je hierbij kunnen helpen. 

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart