Zoek in alle merken en categorieën

Zoek in alle categorieën

Zoek in alle merken

Zoek in categorie

Zoek merk in categorie

Geef hoeveelheid in

Amandelmeel Er zijn 16 producten

Onze categorie amandelmeel is een aparte eend in de bijt maar zeker de moeite waard. Amandelmeel is erg gezond en wij bieden dan ook graag de beste amandelmeel aan in onze webshop. Wij hebben amandelmeel in het assortiment waarmee u de lekkerste producten kunt maken. Uiteraard zijn onze amandelmeel producten zowel is EKO als BIO product te verkrijgen. Meer weten over amandelmeel?

Toont 1 - 16 van de 16 items
Toont 1 - 16 van de 16 items

Amandelmeel
Bij de productie van het beste amandelmeel worden hele amandelen gebruikt. In tegenstelling tot amandelpulp die bij goedkoop amandelmeel wordt gebruikt bevat alle gezonde voedingsstoffen die amandelen ons te bieden heeft. Amandelmeel geeft extra zachte en romige smaak aan koekjes en gebak. Met mate gegeten is amandelmeel super gezond.

Geen ongezonde vetten of toevoegingen
Dat amandelen en amandelmeel zo gezond is heeft het te danken aan de afwezigheid van ongezonde onverzadigde vetten en transvetten. Amandelmeel waarbij de gehele amandel wordt gebruikt bevat evenmin toevoegingen. Onbewerkt amandelmeel is dus puur natuur zonder chemische toevoegingen maar met een hoge concentratie aan voedingsvezels. Het bevat ook weinig of geen snelle koolhydraten en past dus in ieder gezond eetpatroon. Ook als je meer opgeslagen vet wilt verbranden en makkelijker wilt afvallen. 

De vele voordelen van amandelmeel

  • Het is een belangrijke bron van vitaminen, mineralen (vooral magnesium), hoogwaardige eiwitten, gezonde vetzuren en voedingsvezels
  • Is licht verteerbaar
  • Bevat veel minder snelle en dus ongezonde koolhydraten dan bijvoorbeeld tarwemeel
  • Is rijk aan gezonde vetzuren zoals omega 3 en omega 6 vetzuren
  • Is rijk aan vitamine E: deze vitamine zorgt voor een verhoogde natuurlijke weerstand, beschermt tegen aderverkalking en hart- en vaatziekten en is een natuurlijkie vochtafdrijver
  • Is dus glutenvrij en geschikt voor diegenen die glutenintolerant zijn of last hebben van coeliaki

Het gebruik van amandelmeel
Amandelmeel gebruik je als gezond alternatief voor tarwe of andere graansoorten in brood, koekjes, gebak en bijvoorbeeld in pannenkoeken en wafels.
Net zoals dat met alle andere voedingsmiddelen het geval is, eet je ook amandelmeel met mate. Teveel amandelen eten en amandelmeel gebruiken kan immers nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid. Zo bevat amandelmeel relatief veel omega-6 vetzuren die ontstekingen kunnen veroorzaken. Amandelen bevatten ook oxalaten of anti- nutriënten. In combinatie met calcium vergroten ze je risico op nierstenen. Gebruik daarom nooit méér dan 20 gram amandelmeel per dag.

Besloot jij om voortaan meer amandelmeel te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld tarwe?

Amandelmeel kopen doe je bij Byfit