Zwangerschapstest
Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond
Clearblue Digitale Zwangerschapstest met Wekenindicator
Clearblue Digitale Zwangerschapstest met Wekenindicator
Clearblue Zwangerschapstest Digitaal Ultravroeg
Clearblue Zwangerschapstest Digitaal Ultravroeg
Clearblue Zwangerschapstest Snelle Detectie
Clearblue Zwangerschapstest Snelle Detectie
Clearblue Zwangerschapstest Ultravroeg
Clearblue Zwangerschapstest Ultravroeg
Testjezelf.nu Zwangerschapstest 1st
Testjezelf.nu Zwangerschapstest 3st
Testjezelf.nu Zwangerschapstest 6st
FAQ | Veelgestelde vragen over een zwangerschapstest
+ Zelf thuis testen of je zwanger bent
+ Alles wat je moet weten over zwangerschapstesten
+ Hoe werkt een zwangerschapstest?
+ De geschiedenis van de zwangerschapstest
+ Zwangerschapstesten vandaag de dag
+ Hoe gebruik je de Clearblue digital zwangerschapstest met Conceptie Indicator?
Zwangerschapstesten bestellen? Heeft u last van ochtendmisselijkheid? Wordt u niet meer ongesteld? Heeft u een plotselinge afkeer voor voedselgeuren? Of heeft u extreme stemmingswisselingen? Dan is het verstandig om een zwangerschapstest te doen. Hier vindt u een breed aanbod aan zwangerschapstesten die u gemakkelijk thuis kunt gebruiken. U vindt hier midstream zwangerschapstesten, casette zwangerschapstesten en dipstick zwangerschapstesten. Heeft u vragen over de werking van de zwangerschapstesten of de uitslag? Neem gerust contact op.
Zwangerschapstest
Is het eigenlijk al te lang geleden dat je ongesteld bent geweest? Heb je last van vage klachten? ’s Morgens regelmatig misselijk? Wellicht vermoed je dat je in verwachting bent. Met een test kun je dit snel en eenvoudig checken.
Zelf thuis testen of je zwanger bent
Of je nu al maanden uitkijkt naar een zwangerschap of dat je er helemaal niet op zit te wachten, is een heel verschil. Toch zal het in beide gevallen niet de bedoeling zijn dat iedereen direct weet dat jij vermoed dat je in verwachting bent. Je kunt met een predictor test gewoon zelf thuis testen of je zwanger bent. Niemand hoeft hier verder iets van te weten. De zwangerschapstest koop je anoniem online en in de handleiding lees je precies wat je moet doen. Je hebt niet meer nodig dan een straaltje urine, zo eenvoudig werkt het.
Soorten predictor testen
Uiteraard zorgen alle testen ervoor dat je na gebruik weet of je wel of niet een kindje verwacht. Wel zijn er wat verschillen tussen de verschillende exemplaren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om al een dag of 4 voor je verwachte menstruatie een test te gebruiken. Dit kan met de zogenaamde midstreams. Redelijk nieuw zijn de digitale varianten. Ook met deze zwangerschapstest weet je direct of je wel of niet zwanger bent. Onder andere Clearblue heeft bijvoorbeeld een test waarbij je zelfs meteen kunt zien hoe ver je al bent. Sommige doosjes bevatten twee testen, zodat je eventueel een of meerdere dagen later nog een keer overnieuw kunt testen.
Testen zijn betrouwbaar
Uiteraard moet je er niet aan denken dat je door de test op een verkeerd spoor wordt gezet. Dat het achteraf niet blijkt te kloppen zeg maar. Gelukkig hoef je daar niet bang voor te zijn, want de testen zijn echt door en door betrouwbaar. Op de doosjes zul je ook lezen : meer dan 99% betrouwbaar.
Zwangerschapstest kopen? Dat doe je hier anoniem online
Alles wat je moet weten over zwangerschapstesten
De meest betrouwbare manier om vroegtijdig uit te vinden of je zwanger bent is door het uitvoeren van een zwangerschapstest. Er zijn tegenwoordig tests te krijgen waarmee je al in een zeer vroeg stadium uit kunt vinden of er reden is om een vreugdedansje te gaan maken. Er zijn verschillende soorten zwangerschapstesten te vinden, maar over het algemeen zijn ze allemaal, als je ze op het juiste tijdstip uitvoert tenminste, 97 tot 99 procent betrouwbaar. Hier lees je alles over zwangerschapstesten, welke er zijn, hoe ze werken en wat je moet doen als je hebt ontdekt dat je zwanger bent.
Hoe werkt een zwangerschapstest?
Er zijn eigenlijk twee verschillende soorten zwangerschapstesten en beide werken hetzelfde. Je kunt of uit je urine of uit je bloed de gehaltes van het zwangerschapshormoon hCG laten meten. Dit hormoon wordt aangemaakt door de placenta en vanaf het moment dat het bevruchtte eitje zich in de wand van de baarmoeder gaat nestelen. Vanaf dan zal de hoeveelheid van dit hormoon in je lichaam elke twee tot drie dagen verdubbelen totdat je 10 weken zwanger bent. Als dit hormoon in verhoogde aantallen in je urine of bloed aanwezig is, dan weet je dus eigenlijk zeker dat je zwanger bent. Een zwangerschapstest bevat een stof die op dit hormoon reageert en waardoor je dus een positieve of een negatieve uitslag zal krijgen.
Het juiste tijdstip
Als je probeert zwanger te raken dan kun je waarschijnlijk niet wachten tot je de test mag uitvoeren. Het is verstandig om hier toch mee te wachten tot je enkele dagen overtijd bent met je cyclus. Dit is omdat het anders mogelijk is dat er nog niet voldoende zwangerschapshormonen in je lichaam aanwezig zijn om een accurate uitslag te geven. Er zijn testen beschikbaar waarmee je eerder kunt zien of je zwanger bent. Deze extra gevoelige testen zijn speciaal ontworpen voor mensen die niet kunnen wachten, maar het gebruik ervan wordt eigenlijk afgeraden. Er zijn namelijk veel zwangerschappen die in de eerste week na de bevruchting toch nog worden afgebroken en de kans is er dus dat je nadat je positief getest hebt toch niet zwanger bent. Dat zou uitlopen op een grote teleurstelling en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook al is het moeilijk, je kunt het beste wachten tot je zeker weet dat je overtijd bent. Als je test dan positief is, dan zal dit in de meeste gevallen ook zo blijven.
Hoe doe je de test?
Wanneer je thuis een zwangerschapstest doet, dan doe je dit altijd met urine. Bloedtesten worden in het ziekenhuis of door de dokter uitgevoerd. Allereerst is het het beste om hier ochtendurine voor te gebruiken, omdat dan het hormoongehalte het hoogste is. Je vangt de urine op in een potje en brengt dit aan op de teststrip. Nu is het afwachten, maar na enkele minuten zal je al een reactie moeten zien op de test. Deze zal van kleur veranderen. Iedere test is anders en je leest dus het beste de bijsluiter, maar vaak betekenen twee gekleurde streepjes dat je zwanger bent. Het eerste is om aan te geven dat de test goed is verlopen en de tweede is om aan te geven of je zwanger bent of niet. De beide strepen hoeven niet dezelfde kleur te hebben of dezelfde dichtheid, ook een lichtere of vagere tweede streep is een teken dat je zwanger bent. Er bestaan ook digitale zwangerschapstesten die met woorden aangeven of je wel of niet zwanger bent. Deze zijn wel een stuk duurder.
Lees de instructies
Ook al wil je je test waarschijnlijk graag zo snel mogelijk uitvoeren, het is het beste om te wachten tot de volgende ochtend en om de instructies goed door te lezen. Er zijn nogal wat verschillen tussen de manieren waarop je de urine moet aanbrengen of hoe de uitslag wordt gegeven. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen drie verschillende zwangerschapstesten die allen iets anders werken.
- Dipstick: een dipstick zwangerschapstest doe je door je urine in een schoon bekertje op te vangen en er en dun strookje karton (de dipstick) in te houden. Deze zal de urine opzuigen en hier wel of niet op reageren. Meestal ontstaan er dan twee streepjes als je zwanger bent. Dit is de goedkoopste zwangerschapstest op de markt en net zo betrouwbaar als de andere soorten. Je kunt dipstick zwangerschapstesten alleen online kopen.
- Cassette: heb je een cassette zwangerschapstest aangeschaft, dan plaats je je urine met een pipetje op de test. Deze wordt meegeleverd en er wordt duidelijk aangegeven hoeveel druppels je moet aanbrengen. Na enkele minuten zal je het resultaat kunnen zien en dit is wederom vaak in de vorm van lijntjes. Je vindt cassette zwangerschapstesten zowel online als in de winkel.
- Midstream: een midstream zwangerschapstest is het type zwangerschapstest dat het langste wordt verkocht en het is tegelijkertijd ook de duurste optie. Het is erg hygiënisch en ongecompliceerd omdat je de test simpelweg in je urinestraal houdt. Het resultaat verschijnt na een paar minuten en dit kan zijn in de vorm van een streepje of in de vorm van een plusje. Ook zijn er digitale midstream zwangerschapstesten waarop de woorden ‘niet zwanger’ of ‘zwanger’ zullen verschijnen. Midstream zwangerschapstesten zijn ook gewoon in de winkel zowel als online te koop.
Betrouwbaarheid
Als je jouw test niet te vroeg uitvoert en op de juiste manier, dan is een urinetest 99 procent betrouwbaar. Een bloedtest is 100 procent betrouwbaar, maar dit kun je dus alleen laten uitvoeren als je hier een verwijzing voor hebt van de dokter. Het kan zijn dat je test negatief is als je toch zwanger bent en dit komt dan meestal doordat je het te vroeg hebt uitgevoerd, doordat je te veel vloeistof hebt gedronken en je urine verdund is of omdat je de test niet goed hebt uitgevoerd. Het is ook mogelijk dat de test onterecht positief is, bijvoorbeeld omdat de zwangerschap recentelijk was afgebroken, maar de hormonen nog wel aanwezig zijn in je urine. Het is dus altijd goed om nog een paar dagen te wachten en dan nog een test te doen, als je helemaal zeker wilt zijn van je zaak.
De volgende stappen
Nu je weet dat je zwanger bent is het tijd om een verloskundige te bellen. Deze zal een afspraak met je maken tussen de 8e en de 10e week van je zwangerschap. Het is ook handig om je dokter op de hoogte te brengen, voor het geval je bepaalde medicatie neemt die moet worden aangepast of als je tot een risicogroep behoort. Begin alvast met het slikken van zwangerschapsvitaminen, in het bijzonder foliumzuur (B11) en vitamine D.
Is de zwangerschap niet gewenst? Fiom vindt het van essentieel belang dat je bij een ongewenste of ongeplande zwangerschap de vrijheid hebt om een weloverwogen keuze te maken. Een keuze die het beste bij je leven past, bij je waarden en toekomst en waarmee je verder kunt. Fiom biedt al 80 jaar kwalitatieve, neutrale informatie en hulp. We durven essentiële vragen te stellen zonder te oordelen.
De geschiedenis van de zwangerschapstest
Hoe deed men dit voordat de huidige zwangerschapstesten op de markt verschenen? Je kunt je misschien wel voorstellen dat de testen toen niet zo doorslaggevend waren als nu en dat het voornamelijk afhing van het uitblijven van de ongesteldheid en het groeien van de buik om te zien of iemand ook daadwerkelijk zwanger was. Er waren echter enkele manieren waarop men dit probeerde aan te tonen.
- Het veterpotje: een methode die erg lang in Europa werd gebruikt was die van het veterpotje. Een brandende veter laat een scherpe lucht achter en als een vrouw hierdoor ging kokhalzen of overgeven werd ze zwanger verklaard. Dit is gebaseerd op de ochtendmisselijkheid die zwangere vrouwen ervaren, maar de uitslag was natuurlijk weinig betrouwbaar.
- Testen in Egypte: wat men in het oude Egypte deed om aan te tonen of een vrouw zwanger was, was haar een mengsel laten drinken van meloensap en moedermelk. Als de vrouw hierdoor moest overgeven, zou ze in verwachting zijn geweest. Let op, dit moet wel de moedermelk zijn van een vrouw die net is bevallen van een zoon.
- Muizen en konijnen: in 1928 werd bekend wat de relatie was tussen de hormoonspiegel en de zwangerschap. Men injecteerde muizen of konijnen met de urine van de zwangere vrouw. Na een aantal dagen werden deze gedood en de eierstokken bestudeerd. Aan de veranderingen in de eierstokken van het beestje kon je aflezen of de vrouw in kwestie zwanger was of niet.
- De kikkertest: men ontdekte in 1931 dat je een klauwkikker kon injecteren met de urine van een zwangere vrouw. Als de kikker na vijf tot achttien uur eieren ging leggen was de vrouw zwanger. Dit was een diervriendelijkere manier om zwangerschappen te testen, omdat de kikker daar niet voor hoefde te worden gedood. Daarom was dit wereldwijd een lange tijd de methode die de voorkeur had.
Zwangerschapstesten vandaag de dag
De tijd van veters in een potje en het injecteren van urine in een kikker zijn gelukkig voorbij en vandaag de dag kunnen we simpelweg zien of we zwanger zijn doordat een stofje reageert op het zwangerschapshormoon. Het is dan ook al lang niet meer duur en lastig om uit te vinden of je zwanger bent en het allermooiste ervan is dat het maar een paar minuten duurt voordat je de uitslag hebt. Nu heb je een duidelijk en betrouwbaar bewijs van de stand van zaken en kun je beginnen met het plannen voor de komst van het nieuwste lid van je familie.
TIP: Met pREGnant worden gegevens van zwangere vrouwen verzameld over het gebruik van geneesmiddelen tijdens de zwangerschap.Door gegevens van veel zwangere vrouwen te vergelijken, die juist wel of geen geneesmiddelen gebruiken, komt er waardevolle informatie beschikbaar.