Bij Byfit vindt u een enorm aanbod aan natuurlijke geneesmiddelen, onbewerkte ingrediënten en verschillende voedingssupplementen. Onze afdeling homeopathie omvat bijna 5.000 verschillende producten, die we verder hebben onderverdeeld in de subcategorieën Fytotherapie (middelen op basis van kruidengeneeskunde), Homepathische middelen (in de vorm van tabletten en in vloeibare vorm), en Kruiden (zowel voor lichaamsondersteuning als voor 100% natuurlijke voeding). U kunt op binnen deze subcategorieën verder zoeken door erop te klikken, of in de onderstaande lijst op zoek te gaan naar het homeopathische product dat u nodig heeft.
Homeopathie wil klassieke geneeskunde niet vervangen, wél aanvullen
Inhoudsopgave
In de homeopathie werkt men volgens Het gelijksoortigheidsprincipe. Dat betekent dat de homeopaat er vanuit gaan dat men ons natuurlijk verdedigingsmechanisme kan versterken door ons een stof toe te dienen die dezelfde symptomen veroorzaakt als de ziekte. Nog volgens hen zijn symptomen die op een specifieke aandoening wijzen géén uiting van een bepaalde aandoening. Ze gaan er in tegenstelling tot de klassieke geneeskunde van uit dat deze symptomen de strijd van ons lichaam tegen de aandoening aantonen. Belangrijke vraag bij dit alles is uiteraard met welke aandoeningen we bij de homeopaat terecht kunnen en welke homeopathische middelen we zeker in huis zouden moeten hebben.
Kracht geneesmiddelen versterken
De homeopathie wil ook de kracht van om het even welk geneesmiddel niet alleen behouden, maar in vele gevallen zelfs nog versterken. Dit laatste doet men door het geneesmiddel te verdunnen en goed te mengen.
Bijwerkingen
Een sterke verdunning zorgt voor belangrijke voordelen. Het doet de eventuele schadelijke nevenwerking verdwijnen en voorkomt dat men eraan verslaafd wordt. Hou er wél rekening mee dat het gebruik van homeopatische geneesmiddelen de symptomen die met je aandoening gepaard gaan tijdelijk kunnen versterken.
Contact belangrijk
In de homeopathie staat een goed contact tussen de therapeut en zijn patiënt centraal. Vooraleer men een therapie start, zul je door de homeopaat uitvoerig ondervraagt worden. Op die manier wil hij er achter komen welk geneesmiddel voor jou het meest geschikt is om je van je aandoening zo snel mogelijk af te helpen. Hij wil zich zo een zo goed mogelijk totaalbeeld vormen over je ziekteverschijnselen.
Diagnose
In de homeopathie is het stellen van de juiste diagnose erg belangrijk. Daarvoor het een goede medische kennis onmisbaar. Meer en meer homeopaten genoten een klassieke opleiding, aangevuld met een opleiding als homeopaat. Homeopaten willen in geen geval de klassieke geneeskunde vervangen, wel aanvullen. Een homeopaat kan immers niet alle aandoeningen behandelen. Dan moet hij een beroep doen op de klassieke geneesheer.
Fytotherapie
Voor velen is homeopathie hetzelfde dan fytotherapie. Er bestaan inderdaad duidelijke overeenkomsten tussen beiden, maar ook belangrijke verschillen. Beide therapieën gebruiken natuurlijke grondstoffen voor hun geneesmiddelen en veroorzaken weinig of geen bijwerkingen. Terwijl homeopathie middelen aandoeningen bestrijden met dezelfde middelen die de ziekte veroorzaken, gebruikt de fytotherapie de tegenovergestelde middelen.
Nog in tegenstelling met de fytotherapie maakt homeopathie ook gebruik van dierlijke en minerale grondstoffen. Homeopaten kijken naast de specifieke klacht naar ons lichaam als één geheel. De fytotherapeut legt meer de nadruk op het fysieke ongemak.
In de homeopathie gebruikt men verdunde producten, terwijl dit bij fytotherapie niet het geval is.
Met deze aandoeningen kun je bij de homeopaat terecht
- Ontstekingen: zoals keel-,urineweg-en oorontstekingen. Ook bij kinderen
- Gewrichts-en spierpijn
- Reuma, artrose en artritis
- Psychologische aandoeningen: angst, stress, depressie en burn-out
- Somatische en onverklaarbare lichamelijke klachten
- Bij pijnbestrijding
De homeopathische basisapotheek
Wil je de homeopathie uittesten? Zorg er dan voor dat je onderstaande producten steeds in huis hebt:
- Arnica bij kwetsuren
- Apis: bij insectenbeten en zonnebrand
- Oscillococcinum: bij griep
- Nux Vomica: bij reisziekte en maag- en darmklachten
- Belladonna bij koorts
- Cuprum Metallicum: bij spijsverteringsproblemen zoals krampen