Koolhydraatarm recept: Quiche met spinazie, zaden en pitten
Ingrediënten voor vier personen:
- 100 gram onbewerkte amandelen
- 100 gram onbewerkte hazelnoten
- 150 gram verse spinazie
- 1 rijpe avocado
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 halve theelepel komijnzaad
- 1 halve theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 1 eetlepel hennepzaad
- 6 eetlepels kokosolie
- 6 eetlepels ijskoud water
- 2 eieren
- 4 eetlepels maïzena
Bereiding:
- Maal de amandelen en de hazelnoten fijn en doe ze in een kom
- Doe de maïzena samen met de kokosolie, het water en eventueel een beetje zout erbij en roer tot er een glad en samenhangend mengsel ontstaat
- Laat dit afgedekt gedurende een half uur rusten in je koelkast.
- Verwarm ondertussen je oven voor op 190 graden
- Snijd de spinazie grof
- Snijd de avocado in vier gelijke delen en verwijder de pit. Verwijder ook de schil en doe nu ook het geschilde vruchtvlees in een kom.
- Doe nu zowel de eieren als de koriander, de komijn en de chilivlokken erbij en pureer alles
- Meng de spinazie door het avocado mengsel en voeg er een snuifje peper en zout aan toe (volgens smaak)
- Giet nu het de noten in een vorm en maak er een egale bodem van
- Giet vervolgens het mengsel van spinazie en avocado mengsel in de vorm en strijk glad
- Strooi er alle zaadjes en de pompoenpitten over
- Plaats de quiche in je voorverwarmde oven en dit gedurende zo’n 25 minuten tot ze gaar is
- Serveer met een zelf gemaakte groene salade met veel verse groenten en enkele stukjes vers fruit.