Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

De zorgverzekering 2021. Ga jij overstappen?

Het is bijna weer zo ver. De tijd van het jaar waarop je van zorgverzekeraar mag wisselen. De reclames van zorgverzekeraars vliegen ons om de oren. In de media worden we gebombardeerd met informatie over stijgende premies. Uiterlijk 31 december 2020 moet iedereen aan zijn huidige zorgverzekeraar doorgeven of je overstapt naar de concurrent. Blijf je bij je huidige verzekeraar? Dan doe je gewoon helemaal niets. Maar hoe bepaal je of je overstapt of blijft? Er zijn zoveel verschillende aanbieders op de markt, waardoor het vaak lastig kiezen is. Ook alle regeltjes lijken niet altijd even overzichtelijk. In dit artikel zetten we het allemaal voor je op een rij. Zo wordt het een stuk gemakkelijker je keuze te bepalen voor je zorgverzekering 2021.

Kies voor korting

Ben je 18 jaar of ouder? Dan ben je in Nederland verplicht een basisverzekering af te sluiten. De overheid bepaalt welke hulp er allemaal in dit basispakket zit. Hierdoor zijn we allemaal verzekerd voor bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts of de spoedeisende hulp. Dit basispakket is bij elke zorgverzekeraar gelijk, alleen verschilt de prijs per aanbieder. Je zorgverzekering vergelijken op de prijs van het basispakket is dus best handig. Ook zijn we allemaal verplicht de eerste € 385 euro aan zorg zelf te betalen; het “eigen risico”. Denk jij dat je helemaal geen zorg nodig hebt? Dan mag je het eigen risico ophogen tot maximaal € 885 Euro. Hoe hoger je eigen risico, hoe hoger je korting op je premie. Je zorgverzekering vergelijken is in dit geval zeker aan te raden, want deze premiekortingen verschillen per zorgverzekeraar.

Vul het zelf aan

De naam zegt het al. Het basispakket zorgt voor basiszorg. Wil je niet verrast worden door een hoge rekening van de tandarts of bijvoorbeeld de fysiotherapeut? Dan moet je hier een extra verzekering voor afsluiten. Zo kies je zelf uit waartegen je extra verzekerd wilt zijn. De zogenaamde “aanvullende verzekering”. De prijzen voor deze aanvullingen verschillen per zorgverzekeraar, net als de vergoedingen. Vergelijken van prijzen gaat het snelst met een online premie vergelijker. Tenslotte zit er ook nog een prijsverschil in het type verzekering dat je kiest. Wil je zelf bepalen welke zorgaanbieder uitkiest? Dan kies je voor de restitutiepolis. Maakt het je niets uit? Kies dan voor een goedkopere verzekering, waarbij de verzekering bepaalt naar welke zorgaanbieder je gaat. Deze zijn goedkoper omdat de verzekeraar prijsafspraken heeft met deze zorgaanbieders. Op die manier kunnen ze jou weer korting geven op je premie.

Blijf je of stap je over? Zoals je ziet, hangt de prijs voor een groot gedeelte van jouw specifieke wensen af. De duurste verzekering is degene met volledige keuzevrijheid van zorgaanbieders, veel aanvullende verzekeringen en een minimaal eigen risico. Een goedkope verzekering biedt misschien wel heel lage vergoedingen. Neem dus ook de hoogte van de vergoedingen mee in je afweging. Op die manier kun je tot een weloverwogen keuze komen.

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart