Noodles
Toont alle 8 resultaten
Eat Water Slim Noodles
Wij bieden een keur aan noodles aan in onze webshop. U zult verstelt staan van de soorten noodles die wij aan kunnen bieden. Want noodles houden bij ons niet op bij de reguliere noodles die u in de supermarkt koopt. Heeft u er wel eens bij nagedacht dat er ook noodles zijn die gemaakt zijn van paddestoelen? Of noodles die van rijst of sojabonen zijn gemaakt. Wij hebben deze noodles in onze voorraad beschikbaar. Zoals een Riso mais spaghetti noodles en de bruine rijst noodles. En uiteraard ontbreken ook de kant en klaar noodles niet die u met heet water snel en gemakkelijk kunt klaarmaken. Noodels kopen doet u bij byfit.
Wat zijn noodles en hoe gezond zijn ze?
Pasta of noodels zijn deegwaren gemaakt van ongerezen deeg dat wordt gekookt in water. Aziatische zijn de meest populaire soort, maar er bestaan even goed… Ze worden vooral gebruikt in wok gerechten. Wegens ons druk professioneel en maatschappelijk leven en het daaraan verbonden tijdsgebrek zijn vooral instant of kant- en- klare maaltijden erg populair. Noodles zijn er in verrassend veel soorten. Hun gezondheid en voedingswaarde hangt grotendeels af van de gebruikte soort deegwaren. Kortom; hoe gezond zijn ze eigenlijk?
Zetmeel en koolhydraten
Kant- en- klare- pasta of instant variant zijn vooral rijk aan snelle koolhydraten zoals zetmeel en toegevoegde suiker en bevatten dus veel calorieën. Ze bestaan in vele soorten zodat er zeker varianten bestaan die je in je gezond eetpatroon kunt inpassen. Dat is zeker het geval met de volkoren variant.
Soorten noodles en hun invloed op onze gezondheid
- Noodles van zeewier, algen of kelp: bevatten geen koolhydraten en weinig of geen calorieën en zijn vrij van alle mogelijke toegevoegde stoffen. Ze zijn des te rijker aan voedingsvezels
- Mie: een populaire Chinese soort. Belangrijkste ingrediënten zijn tarwebloem, durum en tarwegriesmeel. Worden vooral gebruikt bij bami en zijn rijk aan eiwitten en vezels. Ze bevat echter ook grote hoeveelheden koolhydraten
- Mihoen: bestaat hoofdzakelijk uit rijstmeel. Bevatten haast uitsluitend koolhydraten en geen voedingsvezels
- Eiernoedels: gemaakt van tarwebloem, eieren en zout. In eiernoedels vind je de meeste eiwitten, minder koolhydraten en veel voedingsvezels
- Udon noedels: zijn opvallend zachte variant van tarwebloem of volkorenmeel, water, zout soms ook aardappelzetmeel
- Soba noedels: worden gemaakt van boekweit. In sommige gevallen gecombineerd met tarwemeel
- Rijstnoedels: gemaakt van rijstmeel en water. Daardoor zijn ze licht verteerbaar
- Vermicelli: opvallend dunne en gedroogde Rijstnoedels gemaakt op basis van rijstmeel en water. Kies steeds voor de volkoren variant
- Glasnoedels: de klassieke zijn dunne, doorzichtig en gemaakt van het zetmeel van mungbonen. Koreaanse glasnoedels worden gemaakt van zoete aardappelen