Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen? Vergelijk en koop voordelig!

De voordelen van biologisch eten voor jouw gezondheid

Biologisch eten. Wie er onbekend mee is kan het idee krijgen dat dit slechts een label, een etiket is, om nog hogere prijzen te kunnen vragen aan jou als klant. Want welke meerwaarde heeft biologisch? Vragen die inderdaad om een goed antwoord vragen.

Allereerst, wat is biologisch?

Inhoudsopgave

Biologisch gekweekte groenten, en biologisch vlees, staat voor het telen van onbespoten groenten en vlees afkomstig van dieren die niet volgespoten zijn met groeihormonen en vaccinaties. Dieren die een beter leven krijgen, met meer bewegingsruimte en het kunnen vertonen van natuurlijk gedrag. Dergelijke keurmerken kun je terugvinden op de verpakking.

Voordelen van biologische voeding

Is het je weleens opgevallen dat bepaalde biologische groenten kleiner en compacter zijn? Neem broccoli, uit biologische winkels zijn deze meestal kleiner. Dat komt doordat deze groenten meer voedingsstoffen bevatten. Waar gewone (bespoten) groenten flink uit de kluiten gewassen zijn, geldt dit vaak niet voor biologische groenten. Ze zijn kleiner, maar zonder bestrijdingsmiddelen en bevatten meer vitaminen, mineralen en voedingsstoffen.

Naast deze gezondheidsvoordelen zijn er nog meer verschillen. Je hoeft biologische groenten en fruit niet eindeloos te wassen om de bestrijdingsmiddelen zo veel mogelijk te verwijderen. Want wist je dat bespoten fruit ook ontzettend veel bestrijdingsmiddelen bevat? Eet dus gezonder door te kiezen voor biologisch.

Helpt biologisch ook om af te vallen?

Je kunt er ook prima mee afvallen, want biologische producten geven vaak een beter verzadigd gevoel. Daarnaast is de smaak intenser van de voedingswaren. Er zijn ook maaltijdshakes op de markt die biologische producten bevatten, dus wat eten om af te vallen? Kies dan voor biologisch, of het nu de voedingsproducten zelf zijn, of verwerkt in een maaltijdshake. 

  • Het fijne van groenten is dat je er best veel van mag eten, zonder erg veel calorieën binnen te krijgen. 
  • Peulvruchten daarentegen mogen meer calorieën bevatten; ze bevatten ook veel belangrijke voedingsstoffen. Je hoeft er niet veel van te eten om toch een verzadigd gevoel te krijgen. 
  • Wie wil afvallen drinkt bij voorkeur water, of koffie en thee. Maar schenk jezelf ook gerust dagelijks 2 glazen biologische tomatensap in; dit is erg gezond en is caloriearm. 
  • Ook een handje biologische pinda’s dagelijks zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel
  • Dit powervoedsel is gezond voor je en levert meer verzadiging op

Impact op het milieu

Iedereen begrijpt dat biologisch verbouwde groenten, fruit en veeteelt bijdragen aan een schoner milieu; ze leveren immers nauwelijks schadelijke stoffen af. Dit heeft gevolgen voor de directe leefomgeving van insecten, bloemen en planten, het grondwater, vogels, kortom, de hele biodiversiteit. 

Op het gebied van biologisch vlees is er natuurlijk wel enige impact, doordat ook deze dieren ontlasting uitscheiden. 

Ziektes gerelateerd aan bestrijdingsmiddelen

Bestrijdingsmiddelen worden overigens ook in verband gebracht met het ontwikkelen van de ziekte alzheimer, kanker en ALS. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat landbouw medewerkers die bestrijdingsmiddelen spuiten vaker bepaalde pesticiden in hun bloed hebben. Alzheimer komt ook vaker voor binnen deze beroepsgroep, vandaar dat de link wordt gelegd met het ontwikkelen van Alzheimer. 

Tags:

Biologische voeding voedingssupplementen en vitamines kopen?
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart