Zoek in categorie

Zoek merk in categorie

Geef hoeveelheid in

ZZP-ers kampen met gezondheidsproblemen

 (0)    1

Misschien herkent u het wel als ZZP-er? Door drukte en hard werken heeft u vaak klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, slaperigheid en stress. Veel ZZP-ers geven aan gezondheidsklachten te ervaren zo blijkt uit een onderzoek van gezondheidswebshop Byfit.nl Ruim 1000 ZZP-ers namen deel aan het onderzoek.

ZZP-ers hebben hoofdpijn, zijn vermoeid en hebben last van slapeloosheid.

Een groot deel van de zzp-ers geeft aan regelmatig last te hebben van klachten als vermoeidheid, slapeloosheid en
hoofdpijn. Zo is ruim 11% van de zelfstandigen regelmatig last van slapeloosheid, geeft ruim 30% aan soms of regelmatig hoofdpijn te hebben en ruim 20% is regelmatig vermoeid.

ZZP-ers hebben ook vaak last van stress

Ook stress is een veelvoorkomende klacht bij ZZP-ers. Bijna 4% van de ondervraagden geeft aan altijd stress te hebben. Ruim 18% heeft regelmatig last van stress en bijna 40% geeft aan soms last te hebben van stress.

Andere veel gehoorde klachten.

Naast eerder hoofdpijn, stress en vermoeidheid geven veel ZZP-ers aan ook last te hebben van stemmingswisselingen en duizeligheid. Verder geeft bijna 15% van de ondervraagde ZZP-ers aan regelmatig rugklachten te hebben. Ook is bijna 10% van de ondervraagden regelmatig duizelig en ruim 12% heeft regelmatig last van gewrichtsklachten. Verder komen ook depressie en verslaving veelvuldig voor.

ZZP-ers kampen met gezondheidsproblemen

 (0)    1

  •  Uw mening / opmerking ( 1 )
Bert van Kampen
 Bert van Kampen
Weet U. Dit kan best wel kloppen. Edoch vaak heeft het niets te maken met het verschijnsel ZZP. Veel zzp-ers beginnen dit ook vanuit achterstand die bij hen zelf ligt. Om welke reden dan ook. Punt is wel, als specialist, dat kenmerkend is een "adrenaline-uitputting". Veroorzaakt door vooral angst als eerst waarbij de bijnieren Cortisol de hersenen injagen De broodnodige serotonine wordt functieloos. Adrenaline heb je zelfs nodig om een pen op te pakken, een been te bewegen etc. Als dit weg is ga je dus op de "overleving: draaien en wordt de angst nog groter. Die angst trekt de mensen nog meer nar hun plicht toe en zal ze doen uitputten. Alleen het werk telt nog, De Randstadziekte" Waarbij de persoon zichzelf zal ontkennen, onbewust, en afdalen naar diepten die ze zeker niet aankunnen. Ook de verslaving, slaapgebrek, prikkelbaarheid etc zijn gevolgen van het adrenaline tekort. Groet Bert van Kampen
Pagina:1
Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Heeft u een opmerking naar aanleiding van dit blog? We zijn benieuwd naar uw mening!
Captcha