Zoek in alle merken en categorieën

Zoek in alle categorieën

Categories

Zoek in alle merken

Zoek in categorie

Zoek merk in categorie

Geef hoeveelheid in

Voedingsmiddelen Er zijn 4063 producten

In de categorie voedingsmiddelen kunt u een keur aan producten vinden die u dagelijks gebruikt voor uw voeding. Deze categorie is erg groot en het aantal producten en de variaties ervan zijn ook ruim beschikbaar. U kunt hier zowel kant en klare producten vinden alsook halffabrikaten waarmee u zelf eten kunt maken. Zo kunt u in deze categorie geur, kleur en smaakstoffen vinden die u toe kont voegen aan uw recept. Verder zijn uiteraard alle producten aanwezig in deze rubriek die te maken hebben met voeding zoals ontbijtproducten, zoeters voor koffie, thee en vele gerechten, pannenkoekenmeel, paneermeel en nog veel meer. Wat zijn gezonde voedingsmiddelen

per pagina
Toont 1 - 24 van de 4063 items
Toont 1 - 24 van de 4063 items

Wat zijn gezonde voedingsmiddelen?
Velen zoeken hun toevlucht tot voedingssupplementen om hun gezondheid te verbeteren. Daar is niets mis mee. Voedingssupplementen kunnen echter geen gezond eetpatroon vervangen, wel aanvullen. Maar wat verstaat men nu precies onder voedingsmiddelen die passen in een gezond eetpatroon?

Rijk aan gezonde voedingsstoffen
Hoe meer gezonde voedingsstoffen we in onze voedingsmiddelen terugvinden bevatten ze hoe gezonder ze zijn. En dat zijn vooral:

  • Vitaminen
  • Mineralen
  • Eiwitten
  • Voedingvezels
  • Sterke antioxidanten

Er zijn echter nog ontelbare andere factoren die de gezondheid van onze voeding bepalen.

Meeste gezonde voedingsstoffen onbekend
We denken dat we aan de hand van de hoeveelheid vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten en suikers onze voedingsmiddelen hun mate van gezondheid kunnen vaststellen. Dat is gedeeltelijk waar. De meeste voedingsmiddelen bevatten echter meer dan duizend actieve stoffen. De meerderheid hiervan is onbekend. 

Bron van energie
Gezonde voedingsmiddelen zijn in de eerste plaats een bron van onmisbare energie. Daardoor zijn we in staat om dagelijks te functioneren zoals het hoort.

Voedingswaarde
Het gaat niet alleen om de concentratie gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Voedingsmiddelen met een hoge concentratie aan gezonde voedingsstoffen zijn niet altijd het gezondst. Het beste voorbeeld daarvan zijn onbewerkte noten. Ze hebben heel wat calorieën aan boord maar zijn daarom niet ongezond. Noten zijn super voeding en dat hebben ze te danken aan de aanwezigheid van gezonde onverzadigde vetten en vetzuren. Regelmatig maar in beperkte mate noten eten is dus de boodschap.

Veilig en duurzaam
Gezonde voedingsmiddelen zijn ook veilig en duurzaam. Dus vrij van alle ziekmakende bacteriën, dioxines en pesticiden. Deze toxische brengen immers onze gezondheid ernstig in gevaar. De basis van gezonde voedingsstoffen vormt de bekende actieve voedingsdriehoek.

Gezonde voedingsmiddelen zoals onbewerkte natuurhoning, onbewerkte noten, zaden en pitten, dranken zonder toegevoegde suikers, mager broodbeleg, suikervrije snoep, koekjes en gebak koekjes, havermout, peulvruchten, plantaardige oliën, gember, kurkuma, kruiden en specerijen kies en...

Gezonde voedingsmiddelen kopen? Dat doe je hier!